La mala planificació i la mala gestió de les obres


Quan tens per davant tota un mandat, i per tant 4 anys, hi ha projectes que si tens clars i tens el finançament  -que és el més important – , s’entén que quan marques una data d’inici i, en alguns casos, data d’inauguració has de complir.

Moltes vegades les obres poden tenir algun retard, ja sigui per problemes amb les companyies elèctriques o de telefonia o per temes climatològics, i això tothom ho comprèn. Però aquest govern de PSC, PP i UAM no està complint en cap de les obres.

El patró de la gestió i planificació del govern en les obres és el mateix: prometre que tenen projectes, que són els millors i que ho fan tot molt bé, que resoldran tots els problemes del municipi, que faran totes les obres, i molt de parlar, però alhora de treballar i complir res de res. La comunicació del segle XXI va molt ràpida i és important informar, però el govern de PSC-PP-UAM no compleix però ven fum constantment. No compleixen en gairebé res, i aquesta mala planificació acaba afectant als veïns i veïnes, entitats i a molta gent que en fan ús.

La Biblioteca de Calafell Poble és l’exemple per excel·lència. Unes obres que comencen el 2016, que es promet que el 2017 estarà oberta i en ple servei, i data d’avui (finalitzant el 2018!) encara està tancada. Les excuses són múltiples: primer les obres del carrer Jesús, després la falta de pressupost, després problemes amb les companyies…en resum excuses, excuses, excuses. La realitat: no han complert!.

La remodelació del Pavelló Joan Ortoll i del Teatre-Auditori Joan Colet comença a ser una Biblioteca 2.0. Des de fa més d’un any tothom sabia que les obres començarien al juny del 2018, un cop finalitzada la temporada. Els primers que ho anunciaven era el govern que fins i tot va fer una sessió informativa per explicar com aniria, però a mig Octubre encara no han començat. La pregunta que tothom es fa i vist l’exemple de la Biblioteca, és saber si el Pavelló arribarà per la temporada 2019-2020. Esperem i desitgem que sí, però els precedents són alarmants.

En aquest punt del Pavelló i del Teatre-Auditori, moltes entitats que utilitzen les instal·lacions han estat abandonades d’informació, no saben quin serà el seu futur ni la seva situació en el present. La manca de projecte per les entitats és flagrant. Ja ho vam veure amb l’eliminació de la regidoria de Cultura, la Casa de Cultura de Cal Bolavà o el tancament de la Casa Barral (ara oberta després de les queixes).

Sort en va tenir el govern actual que els Jocs del Mediterrani s’allarguessin un any més, del 2017 al 2018, perquè sinó el Camp de Fútbol Juan Rios tampoc hagués arribat. I així podríem continuar amb moltes altres obres: les hidràuliques de millora de les rieres de Segur, l’aparcament votat per participació ciutadana del costat de l’Escola de El Castell…Com estan aquests temes? Parats! I tot per la manca de previsió, de diàleg i de planificació del govern del Sr. Ramon Ferré.

Dejar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *