L’ajuntament de Calafell s’endeuta amb 4.7M d’euros d’esquenes a la ciutadania


El passat divendres al matí l’ajuntament de Calafell va realitzar un ple extraordinari per tal d’aprovar el pla de mandat 2017-2023 i dues modificacions de crèdit; una de 4.7M d’euros i l’altra de 420.958,73 euros. Un ple en el que el PDeCAT juntament amb els altres grups de l’oposició va demanar que es canviés d’hora (de les 10h a les 17h, hora habitual dels plens a Calafell), ja que hi havia tres membres de l’oposició que no podrien assistir. L’alcalde ni tan sols es va dignar a contestar la petició i així es va assegurar tenir la majoria mínima per aprovar tots els punts, sense arribar a cap mena d’acord ni tenir cap tipus de diàleg.
Sense pressupostos per aquest any 2018, el govern ha modificat el pressupost prorrogat del 2017 sense consens, amb una falta de transparència clara i amb nocturnitat i traïdoria, sabent que si estaven tots els membres de l’oposició, no podria tirar-la endavant i no prosperaria. El govern de Calafell que tant s’enorgulleix de dialogar, novament ha demostrat que és fals. A més, per poder augmentar i crear algunes partides han hagut de reduir un 50% les ajudes tributàries a les famílies que més ho necessiten, un 70% de la partida destinada a ajudar a les famílies a pagar l’IBI i han deixat a zero el fons de contingència. Per tant, fins que no s’aprovi el nou pressupost pel 2018 (si és q el presenten i tira endavant), si hi ha algun imprevist, no hi hauria diners per atendre’l.
Des del PDeCAT de Calafell han volgut remarcar que “ens trobem davant una falta de respecte no només a l’oposició sinó a tota la ciutadania, ja que el govern de Calafell no compta amb majoria d’absoluta i ha de fer aquesta mena d’ardits per tal d’aprovar una modificació de crèdit tan i tan important”. També han manifestat que “no trobem lògic que avui no tinguem pressupostos ni es tingui ni tan sols la previsió de fer-los i hàgim de trobar-nos amb un ple extraordinari en una hora diferent de l’habitual, per tal de poder fer allò que vol l’equip de govern. Quan parlem de diners públics, no sempre el fi justifica els mitjans”.

Dejar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *