L’escola de música, una necessitat per Calafell


En el nostre programa electoral portàvem la creació del servei de l’Escola de Música a Calafell, una necessitat del municipi des de fa molts anys. En l’últim Ple Municipal vàrem aprovar la creació d’aquest servei, i més quan el projecte, desenvolupat per un professional de Calafell i que actualment exerceix de Director d’una altre escola de música, compleix amb les expectatives i presenta un molt bon enfocament.

Però el tema que ens preocupa és la ubicació. El governa actual de PSC, PP i UAM volen col·locar l’escola de música a la Masia de Cal Rion, però nosaltres tenim seriosos dubtes de si realment és la millor opció.

Volem deixar clar que estem d’acord en la rehabilitació de la masia de Cal Rion, però demanem que el servei que si desenvolupi sigui òptim, pensant amb l’espai real i l’entorn. Segurament el nucli del Poble és la millor opció però no vèiem clar que la Masia de Cal Rion esdevingui la ubicació idònia. En primer lloc, la falta d’aparcament, que també tindrà la nova Biblioteca, s’agreujarà i la mobilitat en aquesta zona del bell centre del nucli històric pot complicar-se bastant. En segon lloc, si l’escola va com ha d’anar, preveiem un gran creixement del nombre d’alumnes, i per tant, l’espai es pot quedar petit ja que l’avantprojecte actual no té marge de créixer en la mateixa Masia. I si afegim que el projecte presentat preveu uns costos de prop de 4 milions d’euros per la rehabilitació de la Masia més l’adaptació dels diferents espais, veiem que si en el futur necessita una ampliació s’haurà de buscar un nou emplaçament. Per tant, si hem de crear un nou servei, la ubicació final ha d’estar ben estudiada.

Hem demanat que el govern actual recapaciti, que desenvolupi un pla Especial per tal de veure la viabilitat actual i de futur, que miri altres opcions i que hi hagi un consens unànime per la ubicació. Que creï una taula de treball amb les diferents parts i sensibilitats per generar un consens. Hi ha consens en la necessitat del servei, som conscients de la il·lusió de moltes i moltes persones – com nosaltres – d’obrir aquest espai, però, precisament per aquesta necessitat, creiem que és vital pel futur i èxit de l’escola i del nucli del Poble que l’emplaçament sigui òptim i el millor.

Dejar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *