Participació sí, però de tot. Fem memòria


En el segon any que el govern proposa portar part del pressupost a participació, celebrem la quantitat de gent, entitats i associacions que ha proposat i votat. Molt bona senyal de les ganes de canvi que hi ha al municipi.

S’ha de recordar que la participació a Calafell va començar l’anterior mandat amb nosaltres al govern. Des del procés participatiu de la compatibilitat de les bicicletes al front marítim fins  la decisió en què s’havia de convertir el Mercat Vell. Després d’aquest procés participatiu, realitzant taules de treball i debats, les persones participants van decidir-se per 2 propostes: La primera, el Mercat Vell com un Centre de dia i, la segona, com un espai polivalent. Tenint en compte que el centre de dia estava previst en l’antiga Masia de la Sínia i ja s’havien iniciat els treballs perquè fos una relaitat en aquest mandat (com ha estat), el Mercat Vell va passar a tenir una funció polivalent. La gent de Calafell va decidir i el govern va actuar amb conseqüència!

Ara s’ha fet un procés participatiu, per segon any consecutiu, per destinar una partida d’inversions del pressupost 2019 a allò que decideixi la ciutadania. Així s’hauria de fer – i haver fet – amb decisions tan importants com:

  • Canviar d’ubicació la Sala de Plens.
  • Tancar i anul·lar la regidoria de Cultura, i conseqüentment, la Casa de Cultura de Cal Bolavà.
  • Decidir que la ubicació de la biblioteca de Calafell estaria a l’antic local social del Sindicat, i per tant, deixar sense ubicació el centre cívic /hotel d’entitats de la zona del Poble.
  • Decidir què fem amb locals del Port de Segur que NO SÓN NOSTRES i que quan acabi la concessió amb tota probabilitat ens tornaran a fer pagar uns 5 milions d’euros, quan al mateix temps hem regalat 3.000 metres quadrats al costat de l’Institut La Talaia. Ubicació que hagués estat perfecte per la futura biblioteca i centre cívic de Segur de Calafell.
  • Participació real en la creació de la zona taronja, i per tant, en l’augment de zones de pagament en l’aparcament.

Són alguns dels exemples. Parlar de participació és bonic però hi ha temes importantíssims i que afectaran el futur del municipi i que l’actual govern no fa partícip a ningú és molt greu. Si aquests fets haguessin estat dins d’un programa electoral, es podria acceptar, però no. Ells fan i desfan sobre la marxar, amb la claredat de falta de projecte per Calafell.

Contents dels resultats de la participació d’enguany i esperem que el govern compleixi (fins ara la participació del 2017 encara està a l’aire). Llàstima que la participació ciutadana que exerceix aquest equip de govern està a mig camí del que hauria de ser, i amb el que fan, confonen i enganyen a la gent.

Dejar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *