Valoracions del PDeCAT Calafell del ple del mes de febrer de 2019 - Hem votat en contra de la Verificació text refós modificació puntual Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (VII), PAU 10, avinguda Brasil i antiga plaça de braus de Calafell, no perquè estiguem en contra dels espais comercials sinó per les formes i per haver entregat un xec en blanc a canvi de res. Regalar més de 3.000 metres quadrats d'equipament públic és un error històric. - Ens hem adherit a la moció del Penedès Marítim i celebrem que es faci un front comú per tal de millorar la nostra comarca


Aquest mes de febrer malgrat havia 29 punts a l’ordre del dia, la immensa majoria han estat propostes del Pla de Barris que no requerien la votació dels diferents grups municipals. Aquests ajuts es van iniciar a l’anterior mandat, i estem satisfets de la continuació. Hem votat en contra de la Resolució de l’expedient de revocació de la concessió d’ús privatiu de béns de domini públic per impagament del cànon establert, ja que considerem que igual que el govern va decidir “perdonar-li” l’IBI a una empresa privada, creiem que abans de treure-li la plaça a una persona per impagament, se li hauria d’intentar ajudar per tal que liquidi el deute que hi té amb l’ajuntament. Amb el tema del Mercat Municipal de Calafell aquest govern l’ha abandonat, on la zero gestió i la falta de diàleg imperen. Pel que fa a les propostes d’adhesió parcial de les condicions del personal de l’OAM-Fundació Castell de Calafell al conveni col·lectiu del personal laboral de l’Ajuntament de Calafell, per als anys 2018-2023 així com les diferents modificacions, hem votat a favor per tal de millorar aquestes condicions al personal.

Pel que fa a la Verificació text refós modificació puntual Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (VII), PAU 10, avinguda Brasil i antiga plaça de braus de Calafell hem votat en contra, ja que no és que estiguem en contra dels espais comercials sinó que no trobem bé les formes de fer d’aquest govern. En el seu moment, ja vam indicar que renunciar a més de la meitat d’uns terrenys (més de 3.000 metres quadrats) que són del municipi no són formes i més, quan s’ha donat un xec en blanc a canvi d’una cosa que no sabem si és veritat o no. Podem estar d’acord o no en què hi ha una necessitat però s’ha fet sense cap mena de conveni. Un error històric que perjudica el nucli de Segur.

Referent a la moció que han presentat els grups municipals del PSC, PPC, UAM i el regidor no adscrit per a nomenar diversos espais del municipi de Calafell hem votat a favor, però sí que hem volgut fer una sèrie de matisos. Estem d’acord amb la proposta que han fet, ja que no podem estar en contra de les persones que han treballat pel nostre municipi, però també hi ha moltes persones que han fet molt gran el nostre municipi. El fet d’escollir a unes

persones sí i a d’altres no, considerem que és perillós, ja que hi ha persones que han treballat molt per Calafell i que no tindran el seu nom a un carrer o una plaça. En el seu moment, els hi vam dir de posar més noms de dones per tal de feminitzar i haver-hi una igualtat, com té el seu pla. També els hi vam indicar de posar noms col·lectius i no propis, els hem demanat de fer participació ciutadana real i que fossin els calafellencs i calafellenques els que votessin i fins i tot vam demanar fer la redacció d’un pla per tal de donar visibilitat cada any a persones que han treballat molt pel nostre municipi. Igualment ells, com sempre han tirat pel dret,

Pel que fa a la moció de Ciutadans a l’Ajuntament de Calafell de rebuig a la impunitat i l’indult als encausats pel cop a la democràcia a Catalunya dels mesos de setembre i octubre de 2017 hem votat en contra, ja que creiem que és una moció miserable, hi ha un judici pendent i sembla que aquesta sentència ja està escrita. No tolerarem que ningú ens vulgui enfrontar.

Ciutadans ha presentat una altra moció per a la prevenció d’accidents i incendis als habitatges de Calafell connectades il·legalment a la xarxa elèctrica, a la que hem votat en contra. Com la majoria de mocions que presenta aquest partit són genèriques i que no s’ajusten a les necessitats o a la realitat del municipi i a més, es tracta d’una moció amb què l’ajuntament no té competència.

S’ha afegit una moció del Penedès Marítim a la que ens hem adherit. El Baix Penedès és una comarca que té una situació excel·lent però que té poca o nul·la incidència al territori. Tenim una alta velocitat que no podem gaudir, una N340 que no s’ha desdoblat i una AP7 i C32 de pagament, tenint en compte que és una de les comarques amb més atur. Que es faci una acció conjunta creiem que és un fet a celebrar per tal de lluitar de forma conjunta.

Pel que fa a precs i preguntes hem fet les següents: – El parc de la Sínia està molt deixat i abandonat així com altres zones del municipi. A més, considerem que hi ha una mancança molt gran de plantes. Ja que hi ha un cicle formatiu de jardineria, creiem que estaria molt bé que els alumnes fessin practiques al municipi plantant parterres amb plantes aromàtiques o d’altres. – Portem tot aquest mandat, fent èmfasis que l’actual govern no té gaire preocupació per la neteja. Les respostes són sempre les mateixes, però el resultat sempre acaba sent el mateix. Al final parlar amb una paret, cansa. Però aquest cap de setmana amb la festa de la candelera ho hem pogut veure, el Castell està ple d’herbes i pujant hi ha una zona que està plena d’excrements d’animals. I així podríem parlar dels carrers, del passeig i d’altres llocs del municipi. La conclusió és desídia. Ja no fem ni un prec, ni una pregunta, sinó més aviat, una pregària. – Hem denunciat la falta de manteniment sobretot del P2 i del P4. Ens van

indicar que es faria un informe però aquest es queda curt a causa de tots els greuges que fa l’empresa. Com va aquest informe? Hem denunciat molts cops la falta de seguiment a l’empresa de manteniment de l’enllumenat. – Parlant de voreres, hi ha un punt que ens han demanat, que el terra de la Plaça Alcalde Romeu prop de la Llar de Jubilats de la Platja està molt aixecat. Segurament les arrels han aixecat la vorera i també té un dèficit de llum. Volem saber si faran alguna cosa al respecte.

Dejar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *