Valoracions del PDeCAT Calafell del ple del mes de gener de 2019 Hem votat a favor de l'aprovació de denominació Plaça de l'U d'Octubre a la plaça situada al carrer Sant Pere. - Hem votat a favor de l'aprovació de denominació d'espais urbans de Calafell, segons moció presentada per diferents grups municipals al ple de data 5 de novembre de 2018 quedant renombrats com Centre Cívic Montserrat Civit, Plaça Anna Ortoll i Plaça Josefa Mitjans - Votem a favor de l'aprovació inicial de la modificació de l'ordenança municipal de circulació


Comencem l’any amb el primer ple ordinari corresponent al mes de gener i en el que hem avançat molt, amb diverses propostes que han prosperat i s’han aprovat.
En primer lloc hem votat a favor de l’aprovació de denominació Plaça de l’U d’Octubre a la plaça situada al carrer Sant Pere, davant de les dependències municipals de Calafell Platja, segons moció presentada per diferents grups municipals al ple de data 1 d’octubre de 2018. Com ja vam indicar i votar el passat dia 1 d’octubre, creiem que després que dos milions de persones sortissin a votar en un acte de democràcia, el qual va ser una demostració de voler decidir lliurament i una fita històrica, és de rebut que tinguem aquesta plaça. Avui es tractava només d’un tràmit després d’haver votat a favor de la moció i finalment i de forma no només simbòlica, el nostre municipi tindrà aquesta plaça u d’octubre.

Hem votat a favor de l’aprovació de denominació d’espais urbans de Calafell, segons moció presentada per diferents grups municipals al ple de data 5 de novembre de 2018. De fet, ja en aquella moció vam votar a favor i corroborem la visibilitat de la dona en els espais urbans en forma d’homenatges, tot i que creiem que haurem de buscar altres fórmules, per la quantitat de dones que es mereixen aquests homenatges, ja que no hi haurà suficients espais. Els espais que es renombren són Centre Cívic Montserrat Civit, Plaça Anna Ortoll i Plaça Josefa Mitjans

També hem votat a favor de l’aprovació inicial de la modificació de l’ordenança municipal de circulació, ja que al cap i a la fi es tracta d’adequar la normativa. No obstant això, hem demanat que es faci un pla per tal que els calafellencs i calafellenques la coneguin, ja que aquesta modificació repercutirà en possibles sancions.

Ens hem abstingut a la moció que ha presentat el grup municipal de Ciutadans per a l’elaboració d’un pla especial que reguli la implantació de cases d’apostes i la prevenció a l’addicció al joc de menors, ja que l’argumentari que ha fet el regidor no tenia res a veure amb la moció. A més, les competències d’aquestes campanyes depenen d’altres organismes i el mateix municipi no té competències.

Pel que fa a precs i preguntes, hem fet els següents:
– Volem saber la planificació que té l’equip de govern sobre el calendari del pressupost del 2019.
– Com a prec, hem demanat que, ja que es fa el grau de jardineria a Calafell, es podria fer algun tipus de conveni amb l’alumnat, igual que es fan en altres municipis, per tal que ells poguessin fer aquest servei o si més no, fer les pràctiques.
– En diverses comissions informatives i en diversos plens, vam denunciar que hi havia una sèrie de problemàtiques no resoltes amb les obres que es van realitzar al carrer del Mar. Volem saber si ja s’hi han resolt
– Hem advertit que en molts punts del municipi, hi ha molts escocells buits sense arbres. Preguntem si es posaran arbres o bé; si hi ha algun tipus d’acció prevista per tal que no hi hagi els forats.
– Ja ho hem dit en diverses ocasions, que hi ha algunes sortides d’aigües al passeig marítim que no són freàtiques ni pluvials, sinó que són residuals. Volem saber si se solucionarà i si en són conscients d’aquesta problemàtica.
– Per finalitzar i com que ho diem en tots els plens i hi ha una queixa generalitzada dels calafellencs i calafellenques, ho tornem a indicar. Hi ha una falta de neteja general al municipi així com falta de seguiment. Creiem que l’ajuntament no fa el control que creiem hauria de fer.

Dejar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *