Valoracions del PDeCAT Calafell del ple del mes de novembre de 2018 - Hem votat a favor de la suspensió potestativa per treballs i estudis previs per la modificació puntual del sector de Bellamar nord del POUM com un acte de fe i esperant que ens posin sobre la taula un pla parcial. - Ens congratula i ens felicitem per les dues mocions que hem aprovat conjuntament


Com és habitual, el primer dilluns de mes tenim el ple ordinari. el ple del passat 5 de novembre va comptar amb 22 punts a l’ordre del dia, la majoria d’ells de tràmit.

Cal destacar però una sèrie de punts que afecten tot el municipi. El primer d’ells ha estat la suspensió potestativa per treballs i estudis previs per la modificació puntual del sector de Bellamar nord del POUM. I és que sobre aquest tema, ens hauríem d’anar a l’any 2007, data en la que, l’actual l’alcalde era el regidor d’urbanisme. Ara ens trobem que hem perdut l’oportunitat del nou planejament. Fa uns mesos el govern va portar al ple l’aprovació del POUM i nosaltres els hi vam aprovar; també van portar un conveni que, per sentit comú també els hi vam aprovar. Però resulta que mai hem estat a les converses ni amb les negociacions i ens trobem en un momento en que suspenen les llicències per acabar aprovant un conveni esperant que els veïns i veïnes d’aquella zona estiguessin d’acord. Ara suspenen tot, ho aturen un any i hem de tenir en compte que l’any vinent hi ha eleccions municipals, i no sabem com quedarà tot. Veiem que acabarem pagant i tot per que no han posat les cartes sobre la taula. En aquesta ocasió els hi hem tornat a fer un vot de confiança sobre aquest pla parcial que volen portar-nos, però que estarà per veure en quines condicions ens el porten.

Hem aprovat tres mocions que s’han portat a aquest ple. La primera ha estat la que ha presentat el grup municipal de C’s per a l’accessibilitat universal en parcs infantils i en matèria de patrimoni cultural i esportiu del municipi de Calafell. Està clar que ens preocupen i molt aquests temes, però el grup de C’s ha deixat molt malament als tècnics de l’ajuntament, ja que aquests ja fan la seva feina. El que denota aquesta moció també és el desconeixement sobre el nostre municipi. Malgrat tenim prioritats diferents amb aquest grup municipal, hem votat favor perquè és obvi que es treballa i es segueix treballant en aquesta matèria.

L’altra moció ha estat la presentada pel nostre grup municipal, juntament amb PSC, UAM i PP, en la que demanàvem nomenar diversos espais del municipi. Sabem que és un tema complex escollir determinades persones i om es pot preguntar perquè uns noms sí i d’altres no o perquè una persona té un carrer i no una plaça. Veiem que hi havia poques dones a la denominación dels carrers i vam creure que amb la proposta, era una bona forma de començar a donar visibilitat a les dones i encara que només siguin tres, és un bon començament. També hem demanat que hi hagi participació ciutadana real perque facin les seves propostes de noms de carrers, així com la demanda que es faci un reglament municipal per tal de fer el reconeixement que es mereixen els nostres carrers i places.

L’última moció que hem aprovat i proposat conjuntamente és la de donar suport a la plataforma “Cap nen sense bus”. Es tracta d’una bona proposta perque demana que hi hagi un grup de treball amb tots els grups municipals i perque ens hem unificat tots per tal de treballar junts per un objectiu comú. Ens hem de felicitar tots per aquest gran pas.

Pel que fa a precs i preguntes hem fet les següents:

–       Hem preguntat en relació a la manca de recursos que té el Club Petanca Calafell en comparació amb altres associacions que també, mentre es fan les obres del Pavelló Joan Ortoll, s’han traslladat al Vilarenc. La regidora d’esports els hi va dir que tindrien la valla però encara no la tenen. A més, preguntem si la tenen prevista, així com el servei sanitari i el policlin.

–       S’estan canviant lluminàries però porten diversos dies sense llum els veïns i veïnes?. Hem preguntat si es tracta d’un tema puntual per les obres o quin és el motiu pel qual estan sense llum.

–        Neteja de pluvials: Ens han dit diversos veïns i veïnes que l’empresa que neteja els pluvials ho fan a mà i no amb máquina i això fa que alguns carrers no es netegin suficientment bé. Preguem es faci seguiment del tema en qüestió.

–       Veiem bastant abandonats alguns parcs, com és el cas del parc de davant els cinemes i creiem que no es tracta d’un tema de pluges, ja que porta així des de l’estiu. Preguem que facin seguiment i els mantinguin.

–       Zona Taronja. Ja hem dit per activa i per passiva que estem en contra de la zona taronja que el govern va implementar aquest estiu. També diversos comerciants i veïns es van queixar aquí, al ple fa uns mesos. Van dir que farien una valoració al respecte, en quin punt està aquesta valoració? Treuran la zona taronja? Seguim pensant que va ser una mala decisió i que s’hauria de buscar el consens que no va haver-hi.

–       Obres del carrer del Mar. Vam comentar a comissions informatives que hi havia un problema en aquestes obres com que entrava aigua al carrer Villarroel, però a més, resulta que l’accés al gual entre el carrer del Mar i la Rambla Mossèn Jaume Tobella, zona en què molts cotxes rasquen i que, les senyalitzacions no estan posades. Preguntem perquè si no estan ben acabades, s’obren al públic. Creiem novament que hi ha una falta de seguiment de les obres.

Dejar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *